ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Οι οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, επιβάλλουν την ανάγκη δημιουργίας συνταξιοδοτικών προϊόντων, για ένα σίγουρο μέλλον.

Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της ζωής μεταβάλλονται διαρκώς.  Αλλαγές και νέα δεδομένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργούνται, με την ψήφιση νέων νόμων και ρυθμίσεων όπως ο πρόσφατος  για το συνταξιοδοτικό. Το μεγάλο «αγκάθι» που λέγεται συνταξιοδοτικό και που επί σειρά ετών κανείς δεν άγγιζε, αποτελεί πλέον βασικό αντικείμενο συζητήσεων σε όλα τα μελλοντικά σχέδια και υπολογισμούς του κράτους.
Οι πρώτες ουσιαστικές αλλαγές είναι ήδη γεγονός και θίγουν περισσότερο από όλους  τις  ηλικιακές ομάδες των ατόμων που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να απασχολούνται στον εργασιακό τομέα ή έχουν λίγα χρόνια απασχόλησης σε αυτόν.

Πολλά είναι τα σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμοί όπως :

Σε πόσα χρόνια και με ποιο τρόπο θα συγκεντρώσει κάποιος τα απαιτούμενα ένσημα, με την ανεργία και την «μαύρη» εργασία να καλπάζουν ανεξέλεγκτα;
Για να συνεχίσουν τα ήδη ελλειμματικά ταμεία να πληρώνουν συντάξεις θα πρέπει να έχουν τα ανάλογα έσοδα από τις εισφορές. Που θα τις βρουν όταν οι εργαζόμενοι συνεχώς μειώνονται, είτε λόγω ανεργίας, υπογεννητικότητας, μαύρης εργασίας, εισφοροδιαφυγής και αδυναμίας κρατικής χρηματοδότησης;
Πόσα χρόνια μπορούν τα ταμεία να αντέξουν να πληρώνουν συντάξεις σε ένα γερασμένο πληθυσμό, όπου οι συνταξιούχοι συνεχώς αυξάνονται, ο μέσος όρος ηλικίας άρα η διάρκεια καταβολής των συντάξεων αυξάνει, αλλά οι εργαζόμενοι άρα και οι εισφορές που απαιτούνται για τα παραπάνω μειώνονται;

Η λύση της Ιδιωτικής Ασφάλισης συνταξιοδότησης αποτέλεσε την πιο άμεση, αξιόπιστη και επιτυχημένη λύση σε πολλές χώρες του κόσμου που αντιμετώπισαν νωρίτερα, παρόμοια προβλήματα με εμάς.

Στη χώρα μας η αξιοπιστία του θεσμού καθώς και των ασφαλιστικών εταιριών ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια με την ψήφιση νέων νόμων, την δημιουργία του εγγυητικού κεφαλαίου για τον κλάδο ζωής που δεν υπήρχε, την ανάληψη της εποπτείας από την Τράπεζα της Ελλάδας και την επιβολή νέων αυστηρότερων κανόνων ελέγχου και εποπτείας.

Πλεονεκτήματά της ιδιωτικής ασφάλισης συνταξιοδότησης

 Ο ασφαλισμένος μπορεί να ορίσει ο ίδιος και να «κλειδώσει» από σήμερα την ημερομηνία συνταξιοδότησής του, το ύψος της μηνιαίας σύνταξής του, το ύψος των εισφορών που θα καταβάλει και την διάρκεια καταβολής της σύνταξης.
Επιλογή στο τρόπο επένδυσης των χρημάτων σε προγράμματα εγγυημένης απόδοσης και  συμμετοχής   σε τυχόν υψηλότερες αποδόσεις των επενδύσεων ή σε προγράμματα που στηρίζονται στις αποδόσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων (προγράμματα Unit Linked).

Ιδιωτική Σύνταξη Σήμερα

Η ανταποδοτικότητα ενός προγράμματος ιδιωτικής σύνταξης εξαρτάται μεν από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος της κάθε εταιρίας, αλλά πάντα και ανεξάρτητα από την εταιρία, από την διάρκεια του προγράμματος.

Εκτός των άλλων, οι αναμενόμενες αλλαγές στους Πίνακες Θνησιμότητας και στο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο θα σημάνουν ακριβότερη εγγυημένη σύνταξη σε σχέση με τις υπάρχουσες, άρα καθιστούν ιδανική τη χρονική στιγμή για την αγορά ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος.

.

Σας κοστίζει πολύ όσο καθυστερείτε να κάνετε μια ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης. Είναι το μέλλον σας.

Τι σας προσφέρει

Με μία μόνο αρχική καταβολή, διασφάλιση του μελλοντικού επιπέδου ζωής.
Εγγυημένη ετήσια απόδοση για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου.
Εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη του προγράμματος.
Δυνατότητα εξαγοράς ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος
Επιπλέον όφελος από τις υπεραποδόσεις οι οποίες αυξάνουν το εγγυημένο κεφάλαιο.
Επιστροφή του καθαρού εφάπαξ ασφαλίστρου και των τυχόν υπεραποδόσεων στους δικαιούχους σε περίπτωση απώλειας ζωής.
Εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη του προγράμματος ή εγγυημένη ισόβια σύνταξη.
Ισόβια εγγυημένη σύνταξη με 10 έτη εγγυημένη περίοδο μεταβίβασης της σύνταξης, σε περίπτωση απώλειας ζωής του συνταξιοδοτούμενου.
Εγγυημένη αύξηση του ποσού της σύνταξης κατά 2% κάθε χρόνο ισοβίως.
Προστασία από τον πληθωρισμό με αναπροσαρμογή των καταβολών κατά 2% κάθε χρόνο.
Εγγυημένη ετήσια απόδοση για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου.
Δυνατότητα εξαγοράς πριν την λήξη του προγράμματος.
Επιπλέον όφελος από τις υπεραποδόσεις οι οποίες αυξάνουν το εγγυημένο κεφάλαιο.
Αποταμίευση με μικρές καταβολές ασφαλίστρου ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα

Μαζί θα εξασφαλίσουμε την σιγουριά της αυριανής ημέρα σας

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μας και τις καλύψεις που παρέχονται σε αυτά επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.